Diodeweg 8, Middelburg

verhuurd

Details

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.695.000,- k.k.
Huurprijs
€ 145.000,- p/j
Status
Verhuurd
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Bedrijfsruimte
Bouwjaar
2005

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
3.987 m²

Bedrijfshal

Oppervlakte
1.361 m²
Voorzieningen
Loading docks, krachtstroom, betonvloer, toilet en pantry

Buitenruimte

Ligging
Bedrijventerrein

Omschrijving

Te koop/te huur
Bedrijfsruimte/grootschalige keuken met kantoor (totaal 1.361 m2 VVO) en bijbehorend ruim buitenterrein t.b.v. opslag en parkeren / manoeuvreren.

Namens onze opdrachtgever bieden wij een uniek object aan. Het pand is een modern, relatief jong gebouw (2005) dat speciaal is ingericht ... lees meer

Te koop/te huur
Bedrijfsruimte/grootschalige keuken met kantoor (totaal 1.361 m2 VVO) en bijbehorend ruim buitenterrein t.b.v. opslag en parkeren / manoeuvreren.

Namens onze opdrachtgever bieden wij een uniek object aan. Het pand is een modern, relatief jong gebouw (2005) dat speciaal is ingericht voor het bereiden en verwerken van voedsel, zoals maaltijden, cateringactiviteiten, instructieruimte. De afwerking is hoogwaardig en zowel qua inrichting, installaties en bouwkundige onderdelen volledig ingericht als een grootschalige verwerkingsruimte. Alle aanwezige apparatuur vormt onderdeel van de verkoop van dit pand. Bij een optimale aanwending van het geheel kunnen circa 6.000 maaltijden per dag worden verwerkt.

Op de begane grond is totaal circa 1.269 m2 VVO aan bedrijfs-, kantoor-, facilitaire- en overige ruimtes. Op de verdieping heeft de opslagruimte inclusief bijbehorende verkeersruimte een afmeting van circa 93 m2 VVO. Daarnaast bevinden zich op de verdieping de technische ruimten. De perceelgrootte is 3.987 m2 eigen grond. Het buitenterrein is ingericht als parkeerterrein, opslagruimte met diverse overkappingen en ruimtes ten behoeve van de expeditie in de vorm van 2 overdekte loading docks voor inkomende en uitgaande goederen. Het terrein is volledig omheind en voorzien van 2 elektrisch bedienbare poorten.

Kortom een uniek object met zeer goede mogelijkheden van exploitatie.

Bereikbaarheid
De locatie is gelegen op het bedrijventerrein "Arnestein I" in Middelburg. De locatie is uitstekend bereikbaar vanaf o.a. de A58, de N57 en de N254 waardoor iedere bestemming in de regio moeiteloos te bereiken is.

Bestemming
Het bestemmingsplan 'Arnestein' van de gemeente Middelburg, d.d. 22-08-2013. De voor Bedrijventerrein (BT) aangewezen gronden zijn bestemd voor:
- ter plaatse van de aanduiding 'bedrijf tot en met categorie 4.2': bedrijven voor zover deze voorkomen in categorie 1 tot en met 4.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten 'bedrijventerrein'; - detailhandel in auto's, boten en caravans;
- bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals groen, water, nutsvoorzieningen, parkeervoorzieningen en laad- en losvoorzieningen.
- maximum bouwhoogte is 20 meter.

Kadastrale gegevens
Gemeente Middelburg
Sectie M
Nummer 723
Grootte 3.987 m2.

Grondstatus
Eigen grond.

Bouwjaar
2005.

Indeling
Begane grond: entree, kantine, diverse kantoorruimten, archief, technische ruimte, facilitaire en sanitaire ruimten voor personeel, productie-/bereidingsruimten, gescheiden expeditie ruimten voor uitgaande en inkomende goederen, grote en kleine koelcellen, vriescel, afwas-/spoelruimte.
Verdieping: opslag en technische ruimten.

Parkeren/buitenterrein
Er is op eigen terrein een ruim buitenterrein waar ruim 30 parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Opleveringsniveau
- Onderheide betonvloer;
- Afbouw conform HACCP inclusief tegelwerk, speciale vloer, afvoeren, etc.;
- Elektra-installatie;
- Koelinstallaties;
- Verwarmingsinstallatie;
- Aluminium kozijnen voorzien van draai/kiepramen;
- HR++ geïsoleerde beglazing;
- Toiletten en pantry;
- WTW-systeem;
- Chillblasters;
- Diverse koelcellen van verschillende afmetingen;
- Vriescel;
- 7 kookketels;
- Frituursysteem;
- 2 keer combi-steamers;
- Grote weegschaal;
- Vaatwasband.

Een aantal voorzieningen dienen te worden hersteld voor gebruik. Daarnaast staan een aantal onderdelen sinds medio 2019 stil, waardoor bij aanvang van het gebruik rekening moet worden gehouden met initiële schoonmaak-, reparatie- en opstartkosten.

Inventaris
Buitenom hetgeen als pand aan aanhorigheden wordt aangeboden, is er tevens een inventaris van borden, bestek, schalen, vervoershulpmiddelen, catering benodigdheden, etc. aanwezig, dat separaat aan deze aanbieding is over te nemen. De prijs hiervan is nader overeen te komen.

Energielabel
A, geldig tot en met 6 april 2029.

Vraagprijs
€ 1.695.000,- kosten koper.

Huurprijs
€ 145.000,- per jaar exclusief BTW.

Huurbetaling
De huurpenningen inclusief BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per kwartaal.

Huurperiode
Minimaal 5 jaar met telkenmale 5 optiejaren.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI-Alle Huishoudens (2015 = 100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Een garantie ter grootte van 10% van de koopsom, te voldoen aan de notaris binnen twee weken na ondertekening van de koopovereenkomst.

Een garantie gelijk aan een betalingsverplichting van 3 maanden huur inclusief de daarover verschuldigde BTW.

Omzetbelasting
Over de koopsom is geen omzetbelasting verschuldigd.
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheden om te opteren voor BTW-belaste verhuur.

Oplevering
in overleg.

Huurovereenkomst
De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model dat door de Raad van Onroerende Zaken is vastgesteld op 30 januari 2015, met bijbehorende Algemene Bepalingen met diverse aanpassingen aan verhuurders zijde.

Bijzonderheden
Opleveringsniveau, 'as is, where is'.
In huidige staat. In afwijking van artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Verhuur/verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop/verhuur van "Diodeweg 8, Middelburg". De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Synchro Bedrijfshuisvesting BV geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Contact opnemen