Warwijcksestraat 2, Veere

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Bedrijfsruimte
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
247 m²

Winkelruimte

Detailhandel
Ja
Oppervlakte
195m²
Verkoop vloeroppervlakte
46m²
Bouwlagen
1
Frontbreedte
1000
Welstandsklasse type
A2

Bedrijfshal

Oppervlakte
195m²
Vrije hoogte
245
Voorzieningen
Betonvloer, toilet en pantry

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gebied

Omschrijving

Te koop
Op zeer goede locatie in de historische stad Veere bieden wij te koop aan ca. 195 m² rijksmonumentale woon-/winkel-/bedrijfsruimte (2 bouwlagen) met bijbehorend buitenterrein (ca. 115 m²). De opstal is eerder in gebruik geweest bij Flipper Watersport t.b.v. winkel en werkplaats. Direct n... lees meer

Te koop
Op zeer goede locatie in de historische stad Veere bieden wij te koop aan ca. 195 m² rijksmonumentale woon-/winkel-/bedrijfsruimte (2 bouwlagen) met bijbehorend buitenterrein (ca. 115 m²). De opstal is eerder in gebruik geweest bij Flipper Watersport t.b.v. winkel en werkplaats. Direct nabij zijn de toeristische trekpleisters gelegen zoals de Markt (met het oude stadshuis), de Kaai en de jachthaven van Veere. De rijke geschiedenis van de stad Veere zorgt voor een jaarlijkse grote toeristenstroom.

Een invulling van de locatie met wonen is één van de mogelijkheden van gebruik. De koper dient wel zelf nog te investeren in het verbouwen naar een woning omdat de opstal thans is ingericht als winkel en werkplaats.

Een invulling van de locatie met wonen is toegestaan bij het hoofdgebouw (huidige winkel van 32 m² begane grond + 32 m² verdieping) aan de voorzijde. Dit betreft enkel permanente bewoning. Kamerverhuur is niet toegestaan. Voor uitbreiding van de woonbestemming kan een bestemmingswijziging bij de gemeente worden aangevraagd.

Bereikbaarheid
De locatie is per auto goed bereikbaar vanaf de provinciale weg N-57 en het plaatselijke wegennetwerk. De bereikbaarheid per openbaar is voldoende middels een busverbinding op loopafstand. In Veere geldt van april tot en met 31 oktober betaald parkeren. Aan de rand van het centrum is een gratis parkeerterrein.

Opleveringsniveau
De onroerende zaak wordt opgeleverd in de huidige staat; “as is where is”.

De opstal betreft van origine een voormalig woonhuis en is daarna verbouwd/uitgebreid tot winkel-/bedrijfsruimte.

De hoofdbouw aan de voorzijde bestaat thans uit de winkelruimte met kantoor op de begane grond en magazijnruimte op de verdieping. De achterbouw is thans ingericht als werkplaats begane grond en met magazijnruimte op de verdieping. De werkplaats is bereikbaar via het buitenterrein aan de achterzijde.

Het geheel is op traditionele wijze gebouwd met metselwerk gevels die deels zijn voorzien van pleisterwerken/of houten delen. In de werkplaats is een stalen spantenconstructie aangebracht ter ondersteuning van de verdiepingsvloer. De begane grond vloeren zijn van beton en de verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd in hout. In de gevels zijn opgenomen diverse houten kozijnen die grotendeels zijn voorzien van isolerende beglazing. De daken (zadeldak/lessenaarsdak) zijn gedekt met pannen.

De navolgende voorzieningen zijn onder andere aanwezig:
- elektravoorzieningen inclusief krachtstroom;
- toilet met voorportaal;
- kleine pantry t.p.v. de kantoorruimte;
- diverse wandcontactdozen;
- deels verlaagde plafonds;
- verlichtingsarmaturen (LED);
- magazijnruimte verdieping bereikbaar via houten steektrap;
- alarminstallatie (winkel);
- vrije hoogte ter plaatse van de werkplaats ca. 2.45 meter;
- verwarming werkplaats middels 2 gasgevelkachels;
- buitenterrein voorzien van verharding en deels omheind.

Afmetingen BVO – circa -
Werkplaats begane grond 58,5 m²
Toilet met voorportaal begane grond 2,5 m²
Winkelruimte met entree begane grond 32 m²
Kantoorruimte begane grond 14 m²
Magazijnruimte 1e verdieping 87,5 m²
Totaal 194,5 m²

Bouwjaar
1900, daarna diverse keren verbouwd en gerenoveerd. (in 2018 is het voegwerk van de voorgevel nog gerepareerd alsmede enkele stenen vervangen).

Kadastrale gegevens
Gemeente: Veere
Sectie: A
Nummer: 1437
Grootte: 2 are 47 centiare (247 m²).

Het pand heeft het monumentnummer 36986 toegekend gekregen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Grondstatus
Eigen grond.

Bestemming
Het object ligt in het bestemmingsplan ‘Stad Veere’. Hierin heeft het object de bestemmingen ‘Gemengd-1’ en “Bedrijf”. Voor de mogelijkheden omtrent het gebruik wordt verwezen naar het bepaalde in artikel 4 en 6 van de bestemmingsplanvoorschriften. Er geldt een dubbelbestemming ‘Waarde-Cultuurhistorie’ (artikel 28) en Waarde-Archeologie-1 (artikel 26). Er geldt een gebiedsaanduiding vrijwaringszone – molenbiotoop (artikel 33). Het bestemmingsplan is vastgesteld bij raadsbesluit op 5 augustus 2015. Een invulling van de locatie met wonen is toegestaan bij het hoofdgebouw aan de voorzijde.

Parkeren
De verkoper heeft een vergunning voor het exclusieve gebruik van 2 parkeerplaatsen aan de zijkant van de opstal. Tevens zijn er ruime betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving. In Veere geldt van april tot en met 31 oktober betaald parkeren. Aan de rand van het centrum is ook een gratis parkeerterrein.

Vraagprijs
€ 389.000,- k.k.

Bankgarantie
Een garantie ter grootte van 10% van de koopsom, te voldoen aan de notaris binnen twee weken na ondertekening van de koopovereenkomst.

Oplevering
In nader overleg overeen te komen.

Bijzonderheden
In de koopovereenkomst en de akte van levering zal er een kettingbeding worden opgenomen dat het koper, en haar rechtsopvolgers, niet is toegestaan gedurende een periode van 5 jaar na de eigendomsoverdracht werkzaamheden te verrichten zoals deze door Flipper Watersport thans worden uitgeoefend op de locatie (reparatie/onderhoud van boten en watersportwinkel).

Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van “Warwijcksestraat 2”. De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Synchro Bedrijfshuisvesting BV geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Streetview

Locatie

Contact opnemen