Markt 18-20, Veere

€ 895.000,- k.k.

Details

Overdracht

Vraagprijs
€ 895.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Horeca
Bouwperiode
-1906

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
328 m²

Winkelruimte

Detailhandel
Ja
Oppervlakte
377m²
In units vanaf
377m²
Verkoop vloeroppervlakte
377m²
Bouwlagen
3
Frontbreedte
1245
Horeca toegestaan
Ja
Welstandsklasse type
A1

Restaurantsector

Terras
Ja
Oppervlakte
377 m²
Verkoopvloer oppervlakte
377 m²
Op verdiepingen
0, 1 en 2
Indicatie horeca gebied
Ja

Buitenruimte

Ligging
Overig

Omschrijving

Te koop In de historische stad Veere bieden wij op A1-locatie direct in het toeristisch centrum ca. 375 m² winkel-/magazijnruimte met een zelfstandige bovenwoning (in verhuurde staat) te koop aan.

Midden in het centrum van de stad Veere ligt de jachthaven dat een populaire aanlegplaats is voor t... lees meer

Te koop In de historische stad Veere bieden wij op A1-locatie direct in het toeristisch centrum ca. 375 m² winkel-/magazijnruimte met een zelfstandige bovenwoning (in verhuurde staat) te koop aan.

Midden in het centrum van de stad Veere ligt de jachthaven dat een populaire aanlegplaats is voor toeristen die op het Veerse Meer varen. Mede hierdoor en de rijke geschiedenis van de stad Veere zorgen voor een grote toeristenstroom.

Een invulling van de locatie met horeca (inclusief terras aan de voorzijde) is één van de mogelijkheden van gebruik. Het vigerende bestemmingsplan biedt daar mogelijkheden toe en de gemeente Veere is bereid hieromtrent in gesprek te treden met de nieuwe exploitant.

De winkelruimte op de begane grond wordt in principe leeg en ontruimd opgeleverd (een eventuele tijdelijke verhuur aan de huidige exploitant Malle Jantje is tegen nader te bepalen condities en voorwaarden overigens bespreekbaar).

Bereikbaarheid
De locatie is goed bereikbaar vanaf de provinciale weg N-57 waarna de Kaai of de Veerseweg gevolgd kan worden tot aan de Markt. De bereikbaarheid per openbaar is voldoende middels een busverbinding op loopafstand. In Veere geldt van april tot en met 31 oktober betaald parkeren. Aan de rand van het centrum is een gratis parkeerterrein.

Opleveringsniveau
De onroerende zaak wordt opgeleverd in de huidige staat; “as is where is”.

Het pand bestaat uit twee verschillende bouwwerken die dateren uit 1900. Het pand is voorheen in gebruik geweest als een supermarkt en is thans te onderscheiden in 1 winkelruimte op de begane grond Markt 18 en Markt 20 (en de kelderruimte t.p.v. Markt 18), 1 magazijnruimte t.p.v. de verdieping Markt 18 en 20 alsmede een bovenwoning Markt 18 met slaapkamer, een woonkamer, badkamer met toilet en keuken. Begin 2018 is de woning gedeeltelijk gerenoveerd (nieuwe keuken, badkamer met toilet, deels nieuwe vloeren en nieuwe dakramen). De bovenwoning heeft een voorgevel ter grootte van de volle breedte van de objecten Markt 18 en 20. Het geheel is opgetrokken uit metselwerk waarin opgenomen houten kozijnen met enkel beglazing alsmede diverse toegangsdeuren. De aanwezige zadeldaken zijn met pannen bedekt en voorzien van dakramen. Het platte dak is voorzien van EPDM dakbedekking alsmede is het lessenaarsdak t.p.v. de overdekte binnenplaats gerealiseerd van licht doorlatende golfplaten (deels vermoedelijk asbest). De binnenwanden zijn grotendeels opgetrokken vanuit metselwerk. De begane grondvloeren zijn van beton en de verdiepingsvloeren zijn allen van hout. Een deel van de houten verdiepingsvloeren zijn in 2018 vervangen.

De navolgende voorzieningen zijn onder andere aanwezig:
-uitgebreide elektravoorzieningen inclusief krachtstroom (mk t.p.v. Markt 18);
- zinken hemelwaterafvoeren;
- houten goten;
- zonneschermen aan voorzijde;
- brandblusvoorzieningen;
- 2 goederenliftjes;
- voormalige koelcel (niet functionerend);
- diverse werkkasten;
- CV ketel met radiatoren (gezamenlijke ketel t.p.v. Markt 18 en 20);
- vloerafwerking o.a. tegels /plavuizen / houten vloerdelen / laminaat;
- eenvoudige pantry en toiletruimte t.p.v. de winkelruimte;
- diverse wandcontactdozen;
- verlaagde plafonds met opbouw verlichtingsarmaturen;
- magazijnruimte bereikbaar via houten steektrap;
- nooduitgang indicatoren;
- alarminstallatie (winkel).

Afmetingen VVO – circa –
Kelder 27 m²
Winkelruimte begane grond 272 m²
Sociale/magazijnruimte 1e verdieping 72 m²
Bergzolder 2e verdieping 6 m²
Zelfstandige bovenwoning 71 m²
Totaal 448 m².

Bouwjaar
1900, daarna diverse keren verbouwd en gerenoveerd (laatstelijk deels in 2018).

Kadastrale gegevens
Gemeente: Veere Sectie: A
Nummer: 1493
Grootte: 328 centiare (328 m²).

Grondstatus
Eigen grond.

Bestemming
Het object ligt in het bestemmingsplan ‘Stad Veere’. Hierin heeft het object de bestemming ‘Gemengd-1’. Voor de mogelijkheden omtrent het gebruik wordt verwezen naar het bepaalde in artikel 6 van de bestemmingsplanvoorschriften. Er geldt een dubbelbestemming ‘Waarde- Cultuurhistorie’ (artikel 28) en Waarde-Archeologie-1 (artikel 26). Er geldt een gebiedsaanduiding wro-zone - centrumgebied (artikel 33). Het bestemmingsplan is vastgesteld bij raadsbesluit op 5 augustus 2015. Een invulling van de locatie met horeca (inclusief terras) is één van de meest gerede gebruiksopties. Het vigerende bestemmingsplan biedt daar mogelijkheden toe en de gemeente Veere is bereid serieus een gesprek hierover aan te gaan.

Parkeren
Ruime parkeermogelijkheden in de nabije omgeving.
In Veere geldt van april tot en met 31 oktober betaald parkeren. Aan de rand van het centrum is een gratis parkeerterrein.

Koopsom
€ 750.000,- k.k. (winkel-/ magazijnruimte excl. de zelfstandige bovenwoning).
€ 895.000,- k.k. (winkel-/ magazijnruimte incl. de zelfstandige bovenwoning).

Bankgarantie
Een garantie ter grootte van 10% van de koopsom, te voldoen aan de notaris binnen twee weken na ondertekening van de koopovereenkomst.

Oplevering
In nader overleg overeen te komen.

Bijzonderheden
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van “Markt 18-20”. De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Synchro Bedrijfshuisvesting BV geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Brochures

Streetview

Locatie

Contact opnemen